Guide: Rengøring af keramisk kogeplade og induktion

Undgå fastbrændt snavs, indtørrede madrester og andet skidt, der gør omgangen med pladen på komfuret besværlig i dagligdagen. Ved at følge NanoCovers simple tips kan du holde dit komfur skinnende rent – både hvis du har en keramisk kogeplade og induktions kogeplade. 

 

Husk en tør klud til fastbrændte madrester – hver dag

Det er alfa og omega for rene kogeplader, at du fjerner fastbrændte madrester med det samme og tørrer kogepladen af efter brug. Her kan du nemlig nøjes med at bruge en fugtig klud til at tørre pladen ren, sammen med almindelig universal klar- og rengøring. På den måde bliver hverken madrester eller snavs svære at fjerne, og de får heller ikke mulighed for at sætte sig godt fast i glasset på kogepladen.

Rengøring af keramisk kogeplade

Sæbe, svamp eller varmt vand til genstridige pletter

Er uheldet alligevel ude, hvor madrester og pletter er brændt godt fast på pladen, så kan du lade kogepladens snavs stå i blød med enten en fugtig klud, svamp eller mild sæbe i 15 til 20 minutter. Herefter burde du nemt kunne tørre det genstridige fedt og snavs af.

Hvis der – mod alt forventning – stadig er enkelte, fastbrændte rester på kogepladen, så er der en sidste mulighed: Du kan investere i en speciel skraber, der udelukkende er lavet til keramiske kogeplader og induktions kogeplade. Det burde fjerne de sidste pletter og rengøre komfuret til UG.

 

Den bedste rengøring af keramisk kogeplade

På en keramisk kogeplade ligger kogefelterne under en hærdet glasplade. Det gør både, at varmen kan udnyttes bedre, og at pletter fjernes nemmere. Du skal derfor bare lade rengøringsmidlet sidde på kogepladens overflade i nogle få minutter, før du vasker eller begynder at tørre den efter.

Til sidst kan du vælge at spraye med NanoCovers selvrensende glas sæt. Det kan beskytte kogepladen mod tilsmudsning langt ud i fremtiden. Så lad bare skurepulver, metalsvampe og de skrappe rengøringsmidler blive i skabet.

 

Den bedste rengøring af induktionsplade

En induktionskogeplade er lige så nem at holde ren som en keramisk kogeplade. Her får du nemlig også en glaskeramisk plade, der er nem at rengøre. Ved at tørre kogepladen af jævnligt og udelukkende bruge glasrens eller universalrengøring, når dine induktionskogeplade skal have en ekstra god rengøring, så kan du nemt holde en glaskeramiske kogeplade ren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.