Guide: Rengøring af sofa

Uanset om du er en af dem, der har små brødkrummer eller enkelte pletter af vin i sofaen, så trænger din sofa til rengøring i ny og næ. Læs derfor NanoCovers guide til rengøring af sofa, hvor du får tips og tricks til, hvordan du bedste renser, rengør og vedligeholder sofaens flotte udtryk.

 

Undgå pletter, snavs og krummer på sofaen

Efter en lang arbejdsdag, en nat med tømmermænd eller hvilken som helst andet scenarie er det rart at kunne lægge sig på sofaen. Her kan kroppen slappe af og tankerne flyde. Men det kræver, at din sofa er ren, betrækket uden pletter og krummer fjernet med støvsugeren.

Rengøring af sofa

Hvis du derfor sørger for at gøre din sofa ren regelmæssigt, får du meget mere ud af de afslappende stunder. Læs, hvordan du nemt holder pletter, snavs og krummer væk i næste afsnit.

 

Rengøring af sofa – sådan gør du

Når du skal rengøre sofaen, skal du først og fremmest bruge en støvsuger, der kan fjerne krummer og pletter fra betrækket og puderne. Her kan du også bruge en fnugrulle, hvis du har langhårede kæledyr. 

Derefter er det vigtigt at vælge rengøringsmidlet ud fra sofaens stof. Enkelte sofaer er lavet af sarte materialer, som kræver specialmidler, men de fleste stofsofaer tåler at blive renset og vasket med almindelig flydende sæbe i en hårdt opvredet microfiberklud. Har din sofa mange pletter, kan du også gnide sulfo og vand på, indtil det skummer.

 

Beskyt sofaen og stoffet med NanoCover

Efter din sofa er renset og rengjort, skal du vente på, at den ikke er fugtig længere. Du kan både lade sofaen lufttørre eller lægge et sugende håndklæde over betrækket. For at du ikke skal vaske og gøre din sofa ren hver eneste måned, kan du herefter imprægnere stoffet med NanoCovers imprægnering til tekstil og læder.  Det tager mellem to og tre timer, og så vil rødvin, kaffe og mange andre ting prelle af sofaens betræk i op til et år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.