Guide: Rengøring af fuger mellem fliser

Kæmper du med snavs, kalk og skimmelsvamp i fugerne på badeværelsets fliser? Så læs NanoCovers guide til rengøring af fuger mellem fliser. Du kan nemlig nemt rengøre fliserne på badeværelset og efterfølgende undgå misfarvede fuger på de fugtige overflader.

Hvorfor er rengøring af fuger nødvendig?

Fliserne på badeværelset udsættes dagligt for rust, jern og kalk. Og det er der faktisk ikke noget at sige til, da grundvand og fugt udgør en god grobund for blandt andet okker, alger og skimmelsvamp. Fugt på badeværelset er derfor altid lig med risiko for misfarvede fuger.

Almindelig rengøring er dog tit nok til at fjerne misfarvningen i fugerne – især hvis du har mørtelfuger. Her gør det solide materiale, at du kan skrubbe dine fuger godt uden at ødelægge dem. De misfarvede, elastiske fuger er derimod mere sarte og modtagelige overfor skimmelsvamp, og derfor er det vigtigt, at de bliver rengjort oftere samt udskiftet hvert femte år. 

Rengøring af fuger mellem fliser

Rengøring af fuger mellem fliser – trin for trin

  1. Sørg altid for at tørre bruserummet af, efter du har været i bad.
  2. Gør hyppigt rent, så skimmelsvamp ikke kan vokse i fugerne.
    1. Mæt altid flisernes fuger med vand, inden du påfører rengøringsmidlet.
    2. Brug almindelig universalrengøring for at fjerne snavs og fedt fra fugerne.
    3. Skrub fugerne mellem fliserne med en børste eller svamp.
  3. Anvend til sidst en imprægnerende forsegling. Med imprægneringen kan du beskytte fugerne mellem fliserne mod grimme pletter, kalkaflejringer og skimmel i fremtiden. Lad det virke i 15 til 30 minutter, og polér efterfølgende overfladen. Så kan fugerne holdes rene i op til et år.

Hvis almindelig rengøring af fuger ikke er nok

Forbliver dine sorte fuger sorte – selv efter en grundig rengøring? Så opgiv ikke endnu. Hvis der stadig er kalk eller misfarvninger på dine fuger, efter du har brugt det almindelige rengøringsmiddel, kan du nemlig supplere med både eddike eller eddikesyre samt opvaskemiddel.

Du kan også prøve at udskifte de elastiske fuger med nye, da den misfarvede skimmelsvamp kan have bredt sig til bagsiden af fugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.