Guide til gulvvask af trægulve

Et trægulv er blandt de allersmukkeste gulvtyper. De kan både tilføre noget rustikt, unikt og moderne til hjemmet, og for at du kan få glæde af dit smukke trægulv i så lang tid som muligt, er det vigtigt, at du vedligeholder det bedst muligt. Men hvordan er det nu lige, at du vasker dit gulv korrekt? Læs NanoCovers guide til gulvvask af trægulve, hvor du får tips og tricks til, hvordan du bedst vasker dit trægulv, så det holder sit smukke udseende og sin modstandsdygtige overflade.

 

Trænger dit gulv til en rengøring?

Det kan være svært at vurdere, om ens trægulv trænger til en rengøring, men det er meget vigtigt at gøre. Det skyldes, at det kan blive en dyr fornøjelse, hvis trægulvet pludseligt skal skiftes grundet dårlig vedligeholdelse. Ved at vaske dit trægulv regelmæssigt kan du nemlig vedligeholde træets styrke og modstandsdygtige overflade, så dit gulv holder i længere tid.

Gulvvask af trægulv

Det bliver anbefalet, at du vasker dit gulv, hvis der bliver spildt væske på det, da det er vigtigt, at denne væske ikke når at tørre ind i træet. Det kan nemlig skabe grimme pletter, hvilket vil være en skam. Derudover kan du vaske dit trægulv, hvis der er mørke pletter på det. Længere nede på siden kan du blive klogere på, hvor ofte du bør vaske dit trægulv.

 

Brug varmt vand og en klud til gulvvask af trægulv

Uanset om du har et lakerede gulve, ludbehandlede gulve, olierede gulve eller ubehandlede gulve, er det vigtigt, at du husker en klud og varmt vand, når du skal igang med rengøringen af dit trægulv. Du kan herunder se fremgangsmåden for, hvordan du bedst foretager en gulvvask af trægulve:

 

  1. Ryst dunken med sæbeproduktet godt.
  2. Hæld sæben op i en spand, og bland op med varmt vand i forhold til doseringsforholdet på sæben.
  3. Dyp en klud eller moppe i det varme vand, og vrid til den er lettere fugtig.
  4. Vask trægulvet med kluden eller moppen i gulvets retning, så du undgår striber. 

 

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken sæbe du bruger til rengøring af trægulve, da der er forskel på de forskellige træbehandlinger og den type sæbe, du skal bruge. Typisk kan du se ud fra sæbens emballage, hvilken type gulv den er velegnet til. Du kan tage et kig på alle NanoCovers produkter til rengøring af boligen her.

 

Hvor ofte skal man vaske sit trægulv?

Det er meget forskelligt, hvor ofte du bør vaske dit trægulv. Hvis du eksempelvis går meget med sko indenfor, vil du i højere grad have brug for at vaske dit gulv, end hvis du går med bare tæer eller i strømper. Som tommelfingerregel bliver det anbefalet, at du rengører dit trægulv med en klud, varmt vand og sæbe mindst én gang om måneden. 

 

Du kan med fordel lave en hovedregel om, at du vasker gulvet den sidste søndag i hver eneste måned. På den måde er du sikker på, at det bliver gjort – og det gør opgaven mere overskuelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.