Guide: Rengøring af vinylgulve

Et vinylgulv kan komme i et væld af forskellige varianter, men fælles for dem alle er, at de skal vaskes for snavs og skidt. Heldigvis er rengøringen simpel og nem, fordi vinylgulve er meget slidstærke. Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du på bedste vis rengør dit vinylgulv. 

Daglig rengøring af vinylgulve

Det lyder måske uoverskueligt at skulle rengøre sit vinylgulv dagligt, men bare rolig: Du kan nøjes med at støvsuge eller feje efter behov. Derudover kan du nemt vaske gulvet med en fugtig moppe eller gulvklud, hvis du spilder. Det er nemlig vigtigt at fjerne spildt væske, så det ikke efterlader varige misfarvninger eller pletter.

Rengøring af vinylgulve

Sådan vasker du dit vinylgulv

Når du skal rengøre dit vinylgulv, skal du blot bruge lunkent vand og et neutralt rengøringsmiddel, såsom universalrengøring, samt en moppe eller gulvklud. Det er altid en god idé først at støvsuge gulvet, så alt løst snavs og skidt er væk fra gulvet. Når du vasker gulvet, bevæger du blot den fugtige klud eller moppe fra side til side – gerne med store bevægelser for hurtigere at blive færdig. 

 

Du kan med fordel sætte filtdupper under alle møbler, som står på dit vinylgulv for at beskytte det bedst muligt. En gang om året kan du også vaske gulvet med et vaskeplejemiddel, der indeholder voks eller polymer. Det vil nemlig skabe et beskyttelseslag på overfladen af dit vinylgulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.