Guide: Sådan renser du fuger mellem klinker

Guide: Sådan renser du fuger mellem klinker

Trænger dine fuger til at blive renset? Så læs med her på siden, hvor du kan blive klogere på, hvordan du bedst kan rense fuger mellem klinker. Det kræver blot det rette rengøringsmiddel og lidt knofedt. 

 

Slip af med skimmelsvamp og snavs mellem klinkerne

Det er typisk fugerne på badeværelset, der har brug for en god omgang rens et par gange om året. Det skyldes, at de bliver meget udsat for vand, kalk og snavs. Det er med til at skabe de grimme misfarvninger, som du heldigvis kan fjerne.

Rens af fuge mellem klinker

Det er vigtigt, at du renser dine fuger mellem klinkerne, når de er beskidte, da det i værste fald kan medføre skimmelsvamp, hvis snavset får lov at sidde i lang tid. Du kan typisk se, om fliserne i din bolig har skimmelsvamp, hvis der er små eller store sorte pletter på fugerne. Hvis det er tilfældet, skal du rense fugerne hurtigst muligt.

 

Brug den rigtige rengøring til fugerne

Når du skal fjerne misfarvninger på dine fuger, er det vigtigt, at du bruger de rette rengøringsmidler. Du kan med fordel forsøge at rengøre fugerne med et almindeligt universalrengøringsmiddel, hvilket fjerner snavs og fedt fra fugerne. Hvis der stadig er kalk og misfarvninger på, kan du anvende kalkfjerner eller eddikesyre, men her er det en god idé, at du først gør fugerne våde, så kalken i mørtlen bliver opløst og nemmere at arbejde med. 

 

Sådan renser du fuger mellem klinker

Det er nemt og hurtigt at rense fuger mellem klinker, hvis det bliver gjort på den rigtige måde. Derfor kan du herunder se en trin-for-trin guide til, hvordan du på bedste vis renser dine fuger:

 

  1. Vask fuger og fliser med et universalrengøringsmiddel.
  2. Gør derefter fugerne våde.
  3. Spray kalkrens på fugerne, og lad det virke i to minutter. 
  4. Skrub fugerne – og eventuelt klinkerne – grundigt med en skuresvamp.
  5. Skyl efter med varmt vand.

 

For bedst muligt at forebygge misfarvninger, skimmelsvamp og skidt på dine fuger, kan du med fordel tørre dem af efter hvert bad og huske at lufte ud, så de tørrer hurtigere. Du kan tage et kig på alle NanoCovers rengøringsmidler til boligen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.